Vinter influenza

Undgå den almindelige vinter-influenza

Er du blandt de mange danskere, som hvert år går og snøfter, hoster og konstant puster næse? Så er der altså hjælp at hente. Den almindelige vinter influenza er skyld i utrolig mange sygedage, på de danske arbejdspladser. Og hvis du er en ihærdig medarbejder, som alligevel tager på arbejder, er der desværre stor risiko for at smitte sine kollegaer. Det er ond cirkel, som vi faktisk selv kan prøve at forebygge.

Vaccine mod influenza
Influenza-vaccinen koster ca. 200 kr.

Der findes forskellige metoder du kan tage i brug, for at forberede dig på vinteren og alt dens sygdom. Specielt en metode er værd at sprede budskabet om, da den er simpel, nem og billig.

Influenza vaccine

Mange ved slet ikke, at der er en vaccine, som kan styrke dit immunforsvar op til vinteren. Dem som kender vaccinen, men ikke får den, er ofte skeptiske eller bange. Der findes mange myter, som mange bruger som undskyldning for ikke at få vaccinen.

Læs mere: 10 myter om influenza og forkølelse

Vaccinen er en lille dosis influenza-virus

En af myterne omkring vaccinen, er at man bliver syg af den. Det vil give god mening, men det er gudskelov ikke sandt. Når du modtager du vaccinen hos din læge, får du en lille dosis af et virus, men ikke et levende virus. Man har kemisk fuldstændig ødelagt det virus du modtager, men kroppen og immunforsvaret danner stadig beskyttelse mod virusset og lignede bakterier. Din krop og immunforsvaret bliver altså opdateret, om man vil.

Influenza vaccinen varierer hvert år

Hvert år bliver vaccinen produceret på ny, da den almindelige influenza-virus også ændrer sig hele tiden. Den bliver produceret på baggrund af de oplysninger World Health Organizations udgiver, så vaccinen hvert år fungerer bedst muligt.

Det mest optimale er at få vaccinen i oktober, hvorefter den beskytter mest effektivt i op til 6 måneder. Derfor er du dækket ind i hele vinterperioden, hvis du bestiller tid hos lægen i oktober. Vaccinen virker allerede 2 uger efter du har modtaget den.

Hvad du kan gøre, hvis du alligevel bliver syg?

Hvis du ikke er bekendt med de klassiske hjemmebehandlinger af influenza, så opremser vi dem lige for dig her.

Få rigeligt med væske. Det er vigtig at drikke rigeligt med vand, da man taber væske, når man har feber.

Hold dig i ro og få rigeligt med søvn. Bliv i sengen og vær tålmodig, det skal nok gå over.

Hvis du stadig er syg efter en uges tid og dine symptomer ikke har aftaget sig det mindste, bør du søge læge.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *