Den ultimative julegave-guide

Julegaver fylder så utrolig meget, hos rigtig mange voksne mennesker hvert år. Ikke nok med at der skal købes gaver, så skal der altså også spares op til gaver, såfremt man har et stramt budget. Man skal koordinere med andre familiemedlemmer, så lille Lukas ikke får den samme radiobil 2 gange. Man skal i timevis vade rundt i propfyldte forretninger. Hele julegave ræset, har fået mange til at vælge det helt fra. Derfor er mange familier begyndt at rejse syd på, i juletiden. Nogle er også så ekstreme at boycutte julen helt, fordi de mener at jul er en kommerciel fidus.

Julegaver i julestrømper
Traditionelt giver man 4 adventsgaver, men nogle giver gaver hver eneste dag op til juleaften.

Dertil skal det også siges, at mange elsker at shoppe julegaver og alt hvad det indebære. Men selvom du er vild med julegave-ræset, så er der stadig penge at spare ved at implementere et par juletricks.

Giv ikke op på Julen.

Hvis du ikke har tænkt dig at rejse væk, men tage kampen op mod julegaverne, så vil vi gerne hjælpe dig. Vi har samlet en håndfuld små tricks til at gøre det hele lidt nemmere, mere overskueligt og billigere at handle op til jul. Nogle af tricksene lyder måske meget simple, men mange glemmer at implementere dem.

  • Planlægning og overblik. I rigtig mange tilfælde, kan en smule struktur og planlægning altså gøre underværker. Man behøves ikke at gøre det mere kompliceret, end det rent faktisk er. Tag et styk papir, eller et Excel regneark og skriv navnene på dem du skal købe gave til. Lav de koloner, som er nødvendige i dit tilfælde. Det er nemt at tilpasse og du behøves ikke at gå rundt med det hele op i dit hoved.

    Eksempel på gavestruktur
    Bonusinfo: Jo tidligere du er ude, jo nemmere er det at kalde “dips” på de bedste og sjoveste gaver at give.
  • Kommunikation. I store familier med mange børn, kan det være svært for de voksne at administrere hvem der skal give hvad. Derfor er det vigtigt at man er opmærksom på det fra starten. Man kan eventuelt mødes og få det hele planlagt, det behøves ikke at tage mere end en time eller to.
  • Pris og research. Der simpelthen så mange penge at spare, ved at søge lidt rundt på nettet. Fx er Pricerunner.dk et godt redskab til, at give et hurtigt indblik i priserne på markedet. Lav en kop kaffe, sæt dig hen foran computeren og hyg dig, samtidig med at du helt sikkert sparer penge.
  • Pas på Moneyhjemmesider. Der findes et hav af forskellige gaveguides, hjemmesider med ideer til julegaver osv. Mange er dem er lavet udelukkende for at tjene kommission, på de kunder som de henviser, og ikke for at hjælpe dig. Så husk at se dig for, når du handler på nettet.
  • Køb dine julegaver i god tid. Man kan fx købe en del af sine julegaver til Black Friday, den 25. november. Der kan man finde nogle rigtig gode tilbud, men vær sikker på at de stadig kan byttes efter jul.

Hjælp børnene med deres julegaverLille barn med julegave

Rigtig mange børn kan faktisk også godt lide at give julegaver, men synes det er svært. Derfor er det vigtig at forældrene hjælper dem med deres julegaver. Det er lige meget om det er hjemmelavede gaver, eller gaver til 20 kr. Det er sundt for dem at lære at give gaver, og samtidig er det en fornøjelse at se hvor engageret de kan være i at finde en god gave til bedstefar.

Et godt råd til at sætte en dæmper på den kommercielle jul, er at lære sine børn, at de ikke skal forvente gaver for flere tusinder kroner. Hvis dine børn er vant til at modtage ekstreme mængder af gaver, så er det svært at skrue ned, uden at skuffe dem. Så sæt et fornuftigt og rimeligt budget til julegaver fra starten af.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *